Tips til deg som skal kjøpe valp

Kennel Prikkant har et lite oppdrett.

Pr. nå ønsker vi ikke å sette valper til verden da markedet er dårlig og jeg ønsker de beste hjem for mine valper av begge kjønn.
Det ligger alt for mange valper på FINN nå, og alt for mange hannhunder som det slites med å få solgt. Dette ønsker jeg ikke for et eventuelt kull fra meg.

Det ligger også masse puddelblandinger og mye rart der ute som jeg blir trist av å se.


Hvis du leter litt rundt forbi, og bruker FINN.NO så har jeg følgende tips til deg.


Gå inn på NKK / DOG WEB og sjekk helseresultater på foreldredyra. Du trenger ikke være medlem av Norsk Kennel Klubb for å få tilgang til disse data. Bare skriv Dogweb.no på nett og du får opp denne muligheten. Sjekk på registreringsnummer eller navn, så får du opp info.  Både helse og ustillingsresultater på kullet og dets forfedre. For å se helseresultater må du scrolle ned på dogwebsiden og se under "sunnhet". Der finner du alle helsestester oppdretter har tatt, eller unlatt å ha tatt. Sjekk da mot raseklubbens krav til avl når det gjelder helse. 
Noen har ikke registert hundene i NKK, og det kan skyldes at valpen ikke kvalifiserer til dette gjennom sine foreldre. Da hadde jeg styrt unna å kjøpe en slik valp. NKK registrering er et kvalitetstempel og du får alle opplysninger om din hund gjennom dette. Da står du også sterkere om du av en eller annen grunn skulle ha grunn til å klage på kjøpet ditt og spesielt om det er brukt en NKK kjøpeavtale. Det koster penger å NKK registrere så det kan også være en grunn til at noen unngår dette.

En bra oppdretter vil fortelle deg om både postitive og "negative" sider med sine avlsdyr. Ingen hunder er perfekte. De vil også sørge for at valpene blir sosialisert godt, og at de bor med familien og de voksne hundene.
Sjekk også at alle helsesjekker er utført på valpen og at den har fått de ormekurer og vaksiner som de skal ha.